V prvom polroku bolo v Prešovskom kraji o 727 požiarov menej ako pred rokom

08.07.2004 Celý región

Dovedna 849 požiarov vzniklo na území Prešovského kraja v prvom polroku t. r. Je to o 727 prípadov menej ako za prvých šesť mesiacov roku 2003. Najväčší podi...
Dovedna 849 požiarov vzniklo na území Prešovského kraja v prvom polroku t. r. Je to o 727 prípadov menej ako za prvých šesť mesiacov roku 2003. Najväčší podiel na radikálnom znížení počtu malo studené a vlhké počasie v tohoročných jarných mesiacoch. I tak najčastejšie - až 400-krát - hasiči zasahovali v mesiaci apríl.

Z polročnej bilancie, ktorú prezentovali 6. júla na tlačovej konferencii v Prešove predstavitelia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR v Prešove, ďalej vyplýva, že pri požiaroch zomrelo šesť ľudí a ďalších 11 sa vážne zranilo. Plamene zničili majetok za vyše 44, 1 milióna Sk, čo je viac o bezmála 12, 3 milióna Sk ako v rovnakom období minulého roka. Zasahujúce jednotky uchránili hodnoty za 185 miliónov Sk.
Najčastejšie horelo v poľnohospodárstve (bezmála každý tretí prípad) a v okrese Prešov (asi každý piaty prípad). Denne sa v kraji vyskytlo päť požiarov a vznikla pri nich škoda približne štvrť milióna Sk.
HaZZ v Prešovskom kraji má 537 príslušníkov a zamestnancov a ich stav je naplnený na 98 percent, prebiehajú výberové konania na šesť funkčných miest.

(jj)
 

Vyberte región

mark